דף הבית » הליך הפונדקאות
הליך הפונדקאות הוא מסע בין שני צדדים- הורים מיועדים ופונדקאית, שמטרתו היא הבאת חיים לעולם. בתהליך ההפריה החוץ גופית מתקיים מפגש יזום בין הביצית והזרע של ההורים המיועדים בתנאי מעבדה. לאחר ההפריה, מחדירים את העובר לרחמה של הפונדקאית תוך מתן טיפול תומך.
קיימת ועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים של משרד הבריאות אשר קבעה קריטריונים להכרה בזכאות להליך וכן את שלביו (כמפורט באתר משרד הבריאות). יודגש כי, זכאותם של ההורים המיועדים, אישורה הסופי של הפונדקאית וכן ההסכם לנשיאת עוברים כפופים לאישורה הסופי של הוועדה.
לאחר קבלת כל האישורים הנדרשים, ייחתם ההסכם המשפטי בין ההורים המיועדים לפונדקאית אל מול חברי הוועדה לנשיאת עוברים של משרד הבריאות, וניתן יהיה להתקדם לשלב הפרוצדורה הרפואית.
שלב ההפריה וההיריון – על פי ההסכם לנשיאת עוברים, הפונדקאית תעבור עד 6 ניסיונות לכל היותר של הפקדת העובר ברחמה. כלל ניסיונות ההפקדה, ניהול התהליך והמעקב מתבצעים באמצעות הרופא הממונה על תהליך.
שלב הלידה – הלידה מתבצעת בבית חולים בישראל. לאחר הלידה הפונדקאית מתאשפזת במחלקת נשים וההורים המיועדים במחלקת יולדות על מנת להיות עם הרך הנולד.
לאחר הלידה ההורים המיועדים יצטרכו להסדיר מול בית משפט את כל הנדרש על מנת לקבל את האישורים להכרתם כהורים הביולוגיים והפורמליים של התינוק.